3 Aralık 2021 Cuma

CEVİZİN FAYDALARI


Cevizler protein, B vitaminleri, özellikle folik asit ve B6 ve potasyum, magnezyum, çinko, demir, selenyum ve iyot gibi çoklu minerallerin bir kombinasyonunu sağlamanın yanı sıra zengin bir omega 3 ve omega 6 kaynağıdır.

Uzmanlara göre önerilen tüketim miktarı günde 30 gram civarındadır. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta doğal olmalarıdır; işlenmiş, kızarmış veya tuzlu cevizleri unutun.

Cevizin en faydalı kuru yemişlerden biri olmasını sağlayan başlıca faydaları şunlardır:

- Kardiyovasküler hastalıkları önlemeye yardımcı olurlar. Yağ asitleri, proteinler, lifler ve minerallerin katkısı, sağlıklı bir kalbe sahip olmamıza yardımcı olur.

- Yüksek lif içeriği, kabızlıkla savaşmamıza ve bağırsak geçişini düzenlememize yardımcı olur.

- Ceviz tokluğu artırıcı bir etkiye sahiptir, bu yüzden iştahımızı kontrol etmemize ve fazla yemememize yardımcı olur.

- Uzmanlar ve araştırmalar tarafından da teyit edildiği gibi ceviz tüketimi, içerdiği yüksek omega 3 asitleri sayesinde kolesterolü düşürür.

- Nöronal kapasite üzerinde önemli bir etkisi vardır. Ceviz besleyici özellikleri sayesinde beyin sağlığını geliştirir ve bilişsel ve motor fonksiyonların gelişmesine yardımcı olur. Ek olarak, hafızaya ve konsantrasyona fayda sağlayan polifenoller açısından zengindirler.

- Farklı çalışmalar, cevizlerin serotonin seviyelerini arttırdığını gösteriyor. Cevizler bu sayede daha iyi bir ruh haline sahip olmamızı sağlar.

- Cevizler sporcular için harika yardımcıalrdır. Enerji kaynağına dönüştürülen ceviz, doğru bir toparlanmaya yardımcı olan proteinlerin katkısı sayesinde spor sırasında ve sonrasında yardımcı olur.

- Cevizler ayrıca daha iyi uyumamıza yardımcı olan melatonin sağlar. Her bir gram ceviz 3.5 nanogram melatonin içerir, farklı araştırmalar düzenli olarak ceviz yemenin melatonin hormonunun kan dolaşımındaki varlığını artırdığını göstermektedir.

- Diğerlerinin neredeyse iki katı olan en fazla antioksidan içeren kuru yemiş olarak kabul edilen ceviz, hücre hasarıyla savaşır.

- Cevizler demir ve çinko bakımından zengin oldukları için bağışıklık sistemini güçlendirir ve uyarırlar. Ek olarak, cevizin içerdiği E vitamini seviyeleri antikor üretimini uyarır, hastalıklarla savaşmaya yardımcı olur.

- Yapılan araştırmalar, cevizlerin çeşitli kanser türlerini geliştirme riskini azaltabileceğini gösteriyor.

Kalp ve beyin dostu cevizin 11 faydası #2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder